Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Και με τη «βούλα» στο Δ. Άγιο Δημήτριο ο «Ασύρματος»


Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου παραχώρησε, επίσημα πλέον, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης τα πολυσυζητημένα 32 στρέμματα στο χώρο του Ασυρμάτου, που ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτό που μένει τώρα είναι να προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες για την αξιοποίηση ολόκληρου του χώρου, προς όφελος όλων των κατοίκων αυτής της πόλης.
Όπως σημειώνει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, «το γεγονός αυτό, μας επιτρέπει πλέον, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές υπηρεσιακές διαδικασίες, να εντάξουμε όλο τον "Ασύρματο" σε ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης, που θα αποφέρει χώρους πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού για όλους τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής».
Η Μαρία Ανδρούτσου και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήδη, βρίσκονται σε επαφή με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, μέσω της οποίας γίνεται η παραχώρηση του χώρου, και έπειτα από την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών, θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς του δήμου προκειμένου -μέσα από τη συνολική παρέμβαση που θα γίνει στο χώρο του Ασυρμάτου- να αποδοθεί το καλύτερο δυνατό έργο με μακροχρόνια οφέλη για την πόλη.
Στα σχέδια της δημάρχου Αγίου Δημητρίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται σύγχρονη παιδική χαρά, βοτανικός κήπος, περιβόλια και γενικά χώροι αναψυχής για τον κόσμο.
Όσο για τα κονδύλια που απαιτούνται; Όπως είπε η δήμαρχος, θα αναζητηθούν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση που αργήσουν πολύ να έρθουν «ο δήμος μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην πιο απλή μορφή αξιοποίησης του χώρου με δικά του χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου