Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Παραμένουν σε εκλογική ετοιμότητα στη ΝΔ...

Ο εκλογικός συναγερμός σήμανε εκ νέου στο γαλάζιο στρατόπεδο, με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από τις ολιγοήμερες διακοπές του. Στις συσκέψεις που είχε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ με τους στενούς συνεργάτες του, εκτιμήθηκε ότι δεν έχουν μειωθεί οι πιθανότητες ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης το προσεχές φθινόπωρο - και γι' αυτόν τον λόγο το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού διαβίβασε νέο σήμα στις γαλάζιες οργανώσεις, προκειμένου ο κομματικός μηχανισμός να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα....
Ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείει η φετινή μάχη της ΔΕΘ να δοθεί μέσα σε ένα προεκλογικό σκηνικό, καθώς διαβλέπει ένα θερμό φθινόπωρο το οποίο μπορεί να αναγκάζει τελικώς την κυβέρνηση, όπως λένε άμεσοι συνεργάτες του, να αναζητήσει διέξοδο μέσα από τις πρόωρες εκλογές. Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει τουλάχιστον έως τη μετάβασή του στη Θεσσαλονίκη (16-18 Σεπτεμβρίου) να κινηθεί σε προεκλογικούς ρυθμούς, ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και ανοίγοντας έναν κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια, αλλά και στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου. Αφετηρία αποτελεί η περιοδεία του το Σαββατοκύριακο στην Ηπειρο.
Στο γαλάζιο επιτελείο καταλήγουν ότι, καθ' οδόν προς τη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κλιμακώσει και την εκλογική πίεση προς την κυβέρνηση, παράλληλα με τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ, ώστε να μην εμφανιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι αντιμετωπίζει τις πρόωρες εκλογές με ηττοπάθεια. Είναι υπό εξέταση, ωστόσο, εάν ο πρόεδρος της ΝΔ θα πετάξει ευθέως στον Πρωθυπουργό το γάντι των εκλογών, καθώς - όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές - στόχος του κόμματος είναι την πολιτική ευθύνη και το αναλογούν κόστος για τις πρόωρες εκλογές να το αναλάβει αποκλειστικά η κυβέρνηση.
Σαφείς αποστάσεις από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί κράτησε χθες ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. «Δεν υπάρχει - και νομίζω πως γίνεται κατανοητό αυτό από τη ΝΔ - το περιθώριο για την κλασικού τύπου ελληνική αντιπολίτευση, δηλαδή την αντιπολίτευση που όταν λέει η κυβέρνηση μαύρο θα λέει άσπρο και αντιστρόφως. Χρειαζόμαστε μια υπεύθυνη στάση όλων των κομμάτων...», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στη ΝΕΤ 105,8).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου