Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η πτωχευμένη Αργεντινή αποκτά πυρηνικά υποβρύχια και η ...Ελλάδα δεν έχει ούτε καύσιμα για τα αεροσκάφη της!

Τα γυαλιά μάς βάζουν χώρες, των οποίων η διεθνής πυγμή, η βούληση και αποφασιστικότητα είναι άξια παραδειγματισμού για πολλούς από τους άσχετους και ανθέλληνες, εν Ελλάδι, πολιτικάντηδες. 
Πρώτο παράδειγμα η Αργεντινή: 
Μια χώρα που θέλει να υπερασπίσει τα δικαιώματά της, αν και πτωχευμένη, και πάρα ταύτα επενδύει στην ασφάλειά της, μια χώρα, που αν και λειτουργεί "εκτός αγορών" σκοπεύει να προμηθευτεί πυρηνοκίνητα υποβρύχια! Η πρόεδρος της χώρας, Κριστ. Κίρχνερ, ανέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Αμύνης να μελετήσει την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, ενώ την ίδια απόφαση έχει πάρει και η Βραζιλία, δηλώνοντας ότι τα υποβρύχια θα εξοπλιστούν με συμβατικά βλήματα cruise. Και όλα αυτά, για να πάψει η Βρετανία να "πουλάει" τσαμπουκά στα Φώκλαντς με τα πυρηνικά υποβρύχιά της και να διεκδικήσει η Αργεντινή "επί ίσοις όροις" τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβονται γύρω από το νησιωτικό σύμπλεγμα.
Ηθικό δίδαγμα: Οι πτωχευμένοι δεν προβαίνουν στον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών τους, όταν κινδυνεύουν τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα. Οι "υπό πτώχευσιν" (βλ. Ελλάδα) απλώς… κάνουν τους καμπόσους εντός της επικρατείας αλλά διεθνώς είναι οι …επί χρήμασι εκδιδόμενοι (βλ. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΤΟΡΑ κλπ).
Δεύτερο παράδειγμα, η Βραζιλία: Οι αστυνομικές Αρχές της Βραζιλίας συνέλαβαν 38 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον υφυπουργό (ούτε καν Υπουργάρα) Τουρισμού Φρεντερίκο Σίλβα ντα Κόστα, για σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Τουρισμού. Η πρόεδρος της χώρας κάλεσε χθες τον υπουργό Τουρισμού, Π. Νοβάις, για να την ενημερώσει σχετικά με το σκάνδαλο, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται κορυφαίοι σύμβουλοί του και αναμένονται δυσάρεστες εξελίξεις για τους εμπλεκομένους.
Ηθικό δίδαγμα: Στην Ελλάδα όσο πιο "φθηνός" και απατεώνας ο πολιτικάντης, τόσο ατιμώρητος παραμένει και τόσο πιο ακριβά τον "πληρώνει" ο μαλάκας ο Ελληνικός λαός….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου